Huurverhoging Alwel 2020

Bekijk de interactieve video over de huurverhoging in 2020


Betaalbare huurwoningen vinden wij belangrijk. Daarom houden we de huurprijzen zo laag mogelijk. Natuurlijk willen onze woningen ook onderhouden, verbeteren en energiezuiniger maken. Ook willen we nieuwe huizen bouwen. De kosten hiervoor worden elk jaar hoger. Dat heet inflatieDe stijging van het algemenen prijspeil in Nederland .. Daarom is het nodig om de huurprijzen ook te verhogen.

Beperkte huurverhoging van 2,6%
Ook dit jaar lukt het Alwel de huurverhoging een stuk lager te houden dan de richtlijnen van de overheid. Al onze huurders krijgen een beperkte huurverhoging van 2,6% (dit is gelijk aan inflatie). Het huurverhogingspercentage voor garages en parkeerplaatsen is dit jaar 0%
Zo houden we de huren betaalbaar én kunnen we blijven werken aan goede, energiezuinige huizen in goede buurten.

Geen inkomensafhankelijke huurverhoging
Alwel voert dit jaar géén inkomensafhankelijke huurverhoging door. We vragen dus geen inkomensverklaringen van huurders op bij de Belastingdienst. Deze keuze maakte Alwel in overleg met de huurdersverenigingen in Breda (CHAB), Etten-Leur (HBV) en Roosendaal (HAR).

Richtlijnen van de overheid en percentages huurverhoging Alwel

In onderstaande tabel lees je de richtlijnen van de overheid voor de huurverhoging en de huurverhoging die Alwel doorvoert voor zelfstandige woningen.

  • Huur je een studentenkamer? Ook voor jou geldt een huurverhoging van 2,6%.

  • Het huurverhogingspercentage voor garages en parkeerplaatsen is dit jaar 0%

Meer lezen?